Kurt Hukuk ve Danışmanlık Bürosu Bursa şirket avukatı ve hukuku alanında Av. İbrahim Yasin Kurt önderliğinde, büyük ekibiyle tüm ticareti işletmelere, şirketler ve ticaret hukuku alanında “Türk Ticaret Kanunu” kapsamında ihtiyaç duyulan her türlü hukuki desteği ve avukatlık-danışmanlık hizmeti sunmaktadır.
Bursa Ticaret Kanunu avukatı veya Ticaret Hukuku avukatı için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
Türk Hukukunda şirket tipleri kanunla tespit edilmiştir. Ticaret Kanunu’nda düzenlenmiş olan ticaret şirketleri Ticaret Kanunu’nun ikinci kitabında yer almışlardır. Ticaret Kanunu’nda düzenlenmiş şirket tiplerinden birine uymayan bir şirket söz konusu ise bu şirket Borçlar Kanununun 520. madde 2. fıkrası uyarınca adi şirket sayılır.
Bursa ticaret hukuku avukatı veya şirket avukatı alanlarında ihtiyaç duyduğunuz hukuki destek için Kurt Hukuk Bürosu ile iletişime geçebilirsiniz.
Ticaret Kanunu’nda düzenlenmiş olan ticaret şirketleri 5 tiptir. Bunlar:
Avukatlarımız, yerli ve yabancı müvekkillerinin talebi doğrultusunda şirket açılışlarının gerçekleştirilmesi ve tescili, ticaret adı ve işletme ünvanı tescili işlemlerinin yürütülmesi başta olmak üzere, genel kurul ve yönetim kurullarının toplanmasına ilişkin prosedürün yerine getirilmesi ve toplantının sağlıklı olarak sona erdirilmesi, kurul kararlarına ilişkin ihtilafların giderilmesi konularında hukuki hizmet vermektedir.
Bunun yanında, şirket esas sözleşmesinin değiştirilmesi, sermaye artırımı ve indirimi işlemleri, sermaye değişiklikleri sonucunda ortakların zarara uğraması halinde zararın giderilmesi, ortakların kişisel alacaklarının takibi ve şirket alacaklarının icra müdürlüğü ve mahkemeler aracılığıyla takibinin sağlanarak tahsil edilmesi işlemlerini gerçekleştirmektedir.
Aynı şekilde şirketin sona erme, iflas ve tasfiye işlemlerinin yanı sıra, ortakların ceza sorumluluğunu gerektiren fiillere karşı ceza avukatı olarakta hizmet vermektedir.
Bursa şirket avukatı alanındaki faaliyetlerimiz için iletişime geçin.
Kurt Hukuk ve Danışmanlık Bürosu Bursa olarak ticaret hukuku alanında vermiş olduğumuz hizmetler aşağıda özetlenmiştir.
İhtiyaç duyduğunuz tüm hukuki destek için Kurt Hukuk Bursa şirketler hukuku avukatı için bir telefon uzağınızdayız!
Bursa Avukat Ekibi
Kurt Hukuk ve Danışmanlık
Hukukun zorlu ve karmaşık yollarında, uzmanlığımız ve tecrübemiz müvekkillerimize yol göstermektedir. Sigorta hukuku, tazminat hukuku, şirketler hukuku, boşanma ve aile hukuku gibi birçok hukuki faaliyet alanlarında, problemleriniz ile alakalı daha fazla düşünmemek ve çözüme kavuşturmak istiyorsanız bırakın Kurt Hukuk Bursa avukat ekibimiz sizin adınıza düşünsün!
Beşevler Mahallesi, Yıldırım Caddesi, No:265, B Blok, Kat:2, Daire:6, 16120 Nilüfer/Bursa
iletisim@kurthukukdanismanlik.com
0532 237 16 34
Pazartesi - Cumartesi: 08:00 - 19:00
SIKÇA SORULAN SORULAR
Türk Ticaret Kanunundaki ticaret şirketleri; kollektif şirket, komandit şirket, anonim şirket, limited şirket ve kooperatif şirketlerden ibarettir. Bu şirketlerde kendi aralarında şahıs şirketleri ve sermaye şirketleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Buna göre;
Şahıs şirketleri: kollektif şirket ile komandit şirket iken;
Sermaye Şirketleri: Anonim Şirket, Limited Şirket ve Sermayesi Paylara Bölünmüş Komandit Şirkettir.
Anonim şirket, sermayesi belirli ve paylara bölünmüş olan, borçlarından dolayı yalnız malvarlığıyla sorumlu bulunan şirkettir (TK m. 329/1). Pay sahipleri, sadece taahhüt etmiş oldukları sermaye payları ile ve şirkete karşı sorumludur. (TK m. 329/2).
TTK’ya göre; anonim şirketler, bir veya birden fazla gerçek ya da tüzel kişi tarafından kurulabilir. Eski Ticaret Kanununda, anonim şirketlerin en az beş kişi tarafından kurulabilmesine ilişkin hüküm yeni kanun ile kaldırılmış ve anonim şirketlerin bir kişiyle de kurulabilmelerine olanak tanınmıştır. Bu bir kişi, gerçek kişi olabileceği gibi tüzel kişi de olabilir.
Anonim Şirketlerde, tamamı esas sözleşmede taahhüt edilmiş bulunan sermayeyi ifade eden esas sermaye ellibin Türk Lirasından ve sermayenin artırılmasında yönetim kuruluna tanınmış yetki tavanını gösteren kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş bulunan halka açık olmayan anonim şirketlerde başlangıç sermayesi yüz bin Türk Lirasından aşağı olamaz. Bu en az sermaye tutarı Cumhurbaşkanınca artırılabilir.
Limited şirketler anonim şirketler gibi sermaye şirketi kategorisinde yer almakla beraber, kendilerine has özellikleri bulunmaktadır. Anonim ve limited şirket arasındaki farklar şu şekilde açıklanabilir:
Tecrübeli Avukatlar
ve Uzman Yaklaşımı
Bursa avukat alanında faaliyet gösteren Kurt Hukuk Bürosu ve Danışmanlık firmamız tüm hukuki süreçlerde sizlere uzman avukat ekibiyle hizmet vermektedir.